Bizim Piraziz -
$ DOLAR → Alış: 19,37 / Satış: 19,44
€ EURO → Alış: 21,20 / Satış: 21,28

CHP’DEN OHAL PROTESTOSU

CHP’DEN OHAL PROTESTOSU
  • 19.04.2018
  • 399 kez okundu

CHP ‘Olağanüstü Hal’i (OHAL) protesto için dün 81 ilde saat 12.00’de meydanlara inerek oturma eylemi yaptı. Giresun’da da İl Başkanı Necati Tığlı öncülüğünde Atatürk Meydanı’na gelen CHP’li-ler, ‘OHAL değil demokrasi istiyo-ruz’ pankartı asarak oturma eylemi yaptı. İl, ilçe, belde başkanları, yöneticiler ve çok sayıda partilinin katıldığı eyleme vatandaşlar da destek verdi. Eylem sırasında bir basın bildirisi okuyan CHP İl Başkanı Tığlı, “Türkiye’yi 21 aydır OHAL ile yöneten İktidar OHAL’i sopa gibi kullanarak demokrasiyi sekteye uğratmış, KHK’lar eliyle Parlamento’yu yani halkın iradesini gasp etmiştir” dedi.
Tığlı, birçok iddianın da yer aldığı bildiride şunları kaydetti:
15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’-da ilan edilen OHAL altında gidilen referan-dum meşruiyeti olma-yan bir rejim değişikli-ğini ülkemize dayatmış-tır. Sivil darbe ortamın-da evet demenin devleti tüm kurumlarıyla desteklendiği, “Hayır” demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşuna yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir.
AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL giderek bu faşizan sınırlarını bile aşmış sağcı- solcu muhafazakar sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ