Bizim Piraziz -
$ DOLAR → Alış: 19,37 / Satış: 19,44
€ EURO → Alış: 21,20 / Satış: 21,28

Türkiye balık avcılığında ‘Bölgesel avcılığa’ geçiyor

Türkiye balık avcılığında ‘Bölgesel avcılığa’ geçiyor
  • 28.05.2018
  • 330 kez okundu

Türkiye balıkçılıkta önemli değişikliklere gidiyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri” temalı sempozyuma katılan Giresun’un Piraziz İlçesi Su Ürünler Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, sempozyumda alınan kararlar konusunda değerlendirmede bulundu.
Türkiye’nin balıkçılık konusunda son yılarda önemli sıkıntılar yaşadığını ve artık denizlerde balık avcılığının bitme noktasına geldiğini kaydeden Arslan, sempozyum da alınan ve yakın bir zamanda uygulamaya konulması beklenen kararları anlattı.
Ülke balıkçılığı adına düzenlenen toplantının çok olumlu geçtiğini vurgulayan Arslan, “Toplantıda birtakım kararlar alındı artık yasallaşmasını bekliyoruz. En önemli kararlardan bir tane-si ise bölgesel avcılığa geçilmesi yani 4 denizimizde ayrı ayrı avcılık yapılacak. Mesela Karadeniz’de yapılacak avcılık Karadenizli balıkçılar tarafından yapılacak. Artık Marmara’dan, Ege’den tekneler gelip avcılık yapamayacak. Karadeniz’deki tekneler de diğer denizlerde avcılık yapamayacak yani her denizin kendi durumuna göre farklı farklı avcılık sistemleri düzenlenecek” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ