Bizim Piraziz -
$ DOLAR → Alış: 19,37 / Satış: 19,44
€ EURO → Alış: 21,20 / Satış: 21,28

ÜRETİCİNİN GÖZÜ KULAĞI TMO’DA

ÜRETİCİNİN GÖZÜ KULAĞI TMO’DA
  • 15.08.2018
  • 327 kez okundu

Giresun’da geçen hafta başlayan fındık hasadı devam ederken, üreticiler TMO’nun açıklayacağı taban fiyatı merakla bekliyor.
Giresun’da geçen hafta başlayan fındık hasadı devam ederken, üreticiler Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıklayacağı taban fiyatı merakla bekliyor.
Giresun’da geçen Pazar başlayan fındık hasadı halen devam ediyor. Sahil ve orta kesimde süren fındık hasadı havanın zaman zaman yağmurlu olması nedeniyle zor geçiyor. Fındık hasadında yerli işçiler 80 TL’den günlük yevmiye ile fındık toplarken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden kente gelen mevsimlik işçiler ise 70 TL’den bahçelerde çalışıyor. Bahçe sahibi üreticiler tarafından, yerli işçilerin daha çok fındık toplaması nedeniyle daha fazla tercih edildiği de belirtildi.
Geçen sezon müdahale alımı yaparak fındık piyasasına giren Giresun kalite fındığa 10.50 TL, levant kalite fındığa ise 10 TL’den fiyat açıklayan TMO’nun bu sezon açıklayacağı taban fiyat ise üreticiler tarafından merakla bekleniyor. Fiyatın halen açıklanmaması üreticileri endişelendirirken, en az 14 TL fiyat bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ