Bizim Piraziz -
$ DOLAR → Alış: 19,37 / Satış: 19,44
€ EURO → Alış: 21,20 / Satış: 21,28

ENGİNYURT : “UMUTLUYUM”

ENGİNYURT : “UMUTLUYUM”
  • 03.10.2018
  • 286 kez okundu

Ordu Milletvekili Enginyurt, Giresun’un Piraziz ilçesindeki su ürünleri kooperatifini ziyaret ederek balıkçıların sorunlarını dinledi.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Enginyurt, akaryakıta yapılan zamlar neticesinde mazotun litre fiyatının 1,90 liradan 5,70 liraya çıktığını ifade ederek, balıkçının en önemli maliyet girdisinin akaryakıt olduğu düşünüldüğünde maliyetin çok yükseldiğini belirtti.
Meclise akaryakıttaki KDV oranının sıfırlanması için kanun teklifi verdiğini aktaran Enginyurt, “Biz balıkçının bu talebini dikkate alarak yanı zamanda vatandaşın da ucuz balık temin edebilmesi için akaryakıttaki bu yüksek girdiyi aşağı çekmek adına KDV’nin sıfıra indirilmesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir kanun teklifi sunduk. Geçtiğimiz Perşembe günü kanun teklifimiz meclis başkanlığına iletildi. 1 Ekim’de Meclis açılacak ve bu kanun teklifinin Mecliste görüşülebilmesi için mücadele edeceğiz ” diye konuştu.
Sinop’tan Artvin’e kadar Doğu Karadeniz’de yaşayanların geçim kaynaklarından bir tanesinin de balıkçılık olduğuna işaret eden Enginyurt, şunları kaydetti:
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “AK Parti’nin uyguladığı politikalar umutlu olmamızı engelliyor ama biz doğru anlatabilirsek mücadeleyi doğru verirsek balıkçı esnafı da bizi destekler, AK Parti hükümetini uyarırlarsa, Cemal Enginyurt yalnız kalmaz” dedi.
“Artık balıkçılık yapanlar sadece sahil kenarında değil neredeyse şehrin tamamının nüfusu balıkçılıkla entegre oldu, öyleyse en önemli geçim kaynağı olan bu balıkçılığı desteklemek, sorunlarına sahip çıkmak ve o sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirmekle mükellefiz.”
Enginyurt,a Gazetemiz genel yayın yönetmeni Nur Kılıç “KDV’nin indirilmesi noktasında umutlu musunuz?” sorusunu da “AK Parti’nin uyguladığı politikalar umutlu olmamızı engelliyor ama biz doğru anlatabilirsek, mücadeleyi doğru verirsek, balıkçı esnafı da bizi destekler, AK Parti hükümetini ve yetkililerini faks, e-mail ve başka yollarla uyarırlarsa, yani Cemal Enginyurt yalnız kalmaz. 15 bin küçük, 3 bin 500 büyük balıkçı da Ankara’daki mücadelemizdeki bize destek verirlerse umutluyum” şeklinde yanıtladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ