Bizim Piraziz -
$ DOLAR → Alış: 19,37 / Satış: 19,44
€ EURO → Alış: 21,20 / Satış: 21,28

Yerel Basın Cumhurbaşkanı ile Buluşacak..!

Yerel Basın Cumhurbaşkanı ile Buluşacak..!
  • 30.10.2018
  • 281 kez okundu

Türkiye Yerel Basın Birliği yerel basının sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere danışman Mehmet Akarca’ya bir dosya sundu. Akarca ise yerel gazetecileri Erdoğan’la görüşme sözü verdi. Bakalım bu söz yerine gelecek mi? Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da gerçekleştirilen “Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları” adlı organizasyona katılan Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve beraberindeki gazeteciler “ Yerel Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri” adlı dosyayı Cumhurbaşkanlığına iletilmek üzere, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca’ya takdim etti.
Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları konulu çalıştaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı’nın daveti üzerine, Türkiye yerel basın birliğinin özel davet edildiği çalıştaya Türkiye Yerel Basın birliği genel başkanı Nezir Karayün ile beraber beş kişilik bir ekip katıldı.
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan anlaşmalar çerçevesinde; Türkiye hükümetince uygun görülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen etkinlikler arasında yer alan “ Medya ve Mülteciler Basın Buluşması”, SGDD ve MUDEM iş birliği ile düzenlenmekte olup, buluşmada göç ve göçmen haklarına ilişkin yasal çerçeve ve yerel ve ulusal basının bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.
“Dünyada Barış Hakim Olsun”
Ankara’da düzenlenen “Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları” toplantısının ilk gün konuşmacısı olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca, “Kimse ülkesini terk etmeye mecbur kalmasın, kimse hiçbir ülkeye saldırmasın ve uçaklarıyla bombalamasın. Dünyada bir barış hakim olsun diyerek sözlerine devam etti: Göç meselesi, sığınmacılar meselesi dünyanın bugün karşı karşıya olduğu bir dalga ve bundan sonraki yıllarda bunun artarak devam edeceği düşünülüyor. Yani bu burada kesilmeyecek, burada bitmeyecek. Gerek su zorlukları, su bulmada karşılaşılan zorluklar, kimi zaman ekonomik alanda yeteri kadar kalkınamamanın verdiği zorluklar, açlık, dünyadaki diktatörlerin halkına zulüm etmesi sonucu o ülkeden kaçmaya çalışan insanlar, aşiret kavgaları sonucu hayatını kaybeden ve sürekli o kavgaları yaşayan insanlar başka ülkelere gidecekler. Bu hareket önümüzdeki yıllarda, bu yüzyıl içerisinde sürekli devam edecek ve korkarız ki artarak devam edecek” dedi.
Dosya Takdimi için toplantıya katılan, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve beraberindeki gazeteciler “Yerel Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri” adlı dosyayı Cumhurbaşkanlığı’na iletilmek üzere, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca’ya takdim ederek, konu hakkında çeşitli bilgiler verdiler. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yerel basını buluşturma sözü aldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ