Bizim Piraziz -
$ DOLAR → Alış: 19,37 / Satış: 19,44
€ EURO → Alış: 21,20 / Satış: 21,28

Giresun’da tespit edilen vaka yok

Giresun’da tespit edilen vaka yok
  • 19.03.2020
  • 3.873 kez okundu

Giresun Valiliği’nde bugün koronavirüs salgını hakkında basın toplantısı düzenlendi. Vali Harun Sarıfakıoğulları, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal ile birlikte koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına detaylı bilgiler verdi.

Koronavirüs salgını konusunda Giresun’da tespit edilen bir vaka olmadığını açıklayan Vali Sarıfakıoğulları, özellikle sosyal medya ve bazı haber sitelerinde bu konuda yapılan asılsız haberler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti. Süreci son derece şeffaf bir şekilde yönettiklerinin altını çizen Vali Sarıfakıoğulları, “Şu ana kadar şüphe üzerine 30 vakadan alınan numuneler Samsun’daki laboratuvara gönderildi ve bu numunelerin 18’i negatif çıktı. 12 vakanın numunelerinin sonuçları bugün öğleden sonra gelecek. Bu numunelerin sonuçları geldiğinde de gerekli bilgilendirmeler yapılacak” dedi.

Umreden dönen 52 vatandaş hakkında da çeşitli spekülasyonlar yapıldığını ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, “Umreden gelen vatandaşlarımız uçağa binmeden önce, havalimanına girişte ve çıkışta kontrolden geçtiler. Hepsinin izolasyonları devam ediyor. Sadece umreden gelenler değil yurt dışından gelenleri de izolasyonda tutuyoruz. Giresun’dan Umreye giden 76 kişinin tamamı yurda döndü. Şuana kadar ilimizde tespit edilen bir vaka yok. Bu mihvalde halkımızın doğru bilgilendirilmesi, paniğe neden olacak asılsız haberlerin önüne geçilmesi için toplantı içeriğinde de yer aldığı gibi hijyen kurallarına dikkat edilmesi, mücbir sebepler dışında toplu olarak bir araya gelinmemesi için azami gayretin gösterilmesi, doğru ve güvenilir bilginin Sağlık Bakanlığının açıklamalarından, Bakanlığın web sitesi ve sosyal medya hesaplarından alınması ve takip edilmesi gibi hususların özellikle vurgulanması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ