Bizim Piraziz -
$ DOLAR → Alış: 19,37 / Satış: 19,44
€ EURO → Alış: 21,20 / Satış: 21,28

Ölen bisikletçiler için tur düzenlediler

Ölen bisikletçiler için tur düzenlediler
  • 30.10.2020
  • 13 kez okundu

Bulancak Bisiklet Topluluğu üyeleri, son bir hafta içinde trafik kazalarında hayatını kaybeden bisikletçiler Zeynep Aslan ve Umut Yorgun için gece turları düzenlediler.

14 Ekim’de İzmir Karşıyaka Bisikletçilerinden Zeynep Aslan ve 21 Ekim’de Antakya Bisikletçilerinden Umut Yorgun trafikte antrenman yaptıkları sırada araba çarpması sonucu hayatlarını kaybettiler. Son yıllarda artan bisiklet kullanımına paralel olarak ölümlü bisiklet kazalarının da arttığına dikkat çeken Bulancak Bisiklet Topluluğu kurucu üyesi Zafer Çamaltı, “Bir hafta içinde profesyonel iki bisikletçinin trafik kazasında hayatlarını kaybetmesi bizleri de derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden bisikletçilere Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.

Çamaltı; “Trafikte artık motosiklet ve bisikletlerde yoğun olarak yer almaktadır. İki tekerlekli bu araçların kaportası doğrudan sürücülerinin kendisidir ve en ufak kazada ciddi yaralanmalar ya da ölümler yaşanması kaçınılmazdır. Ülkemizde yeni oluşmaya başlayan bisiklet alt yapısı yeterli olmadığı için mecburen trafikte kullanım artmaktadır. Diğer araç sahiplerinin bunları fark etmeleri ve trafiği paylaşmaları gerekmekte ve her iki tarafta aşırı dikkatli olmak zorundadır. Yeni kazalar ve acılar yaşanmasın diye, “Bisikletime Çarparsan Ölürüm” mesajı vermek ve hayatını kaybeden bisikletçileri anmak amacıyla 16 Ekim’de Giresun’a, 22 Ekim’de de Piraziz’e gece sürüşleri gerçekleştirdik. Katılan ve destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ