Bizim Piraziz -
$ DOLAR → Alış: 19,37 / Satış: 19,44
€ EURO → Alış: 21,20 / Satış: 21,28

KARAN “RESMİ RAKAMLARLA CEVAP VERDİ”

KARAN “RESMİ RAKAMLARLA CEVAP VERDİ”
  • 16.01.2019
  • 268 kez okundu

Karan, “Biz ezbere ve karnımızdan konuşmuyoruz. Resmi ve reel rakamlarla konuşuyoruz. Bizi hesap, kitap bilmemekle suçlayanlar ellerinden geleni arında koymasın. Ama şunu da çok bilsinler ki, artık sizin algı ve spekülatif söylemlerinize karımız tok” dedi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla TMO’nun fındık alacak olmasına ilişkin, “2018 yılı rekoltesinin yüzde 70’i üreticinin elinde duruyor” yönündeki açıklamasına atıfta bulunarak, kendisini hesap, kitap bilmemekle suçlayanlara resmi rakamlarla cevap verdi.
Karan, Ekim ayı sonu itibariyle, ticaret borsalarında işlem gören fındık miktarlarının açıklandığı kaydetti. Ekim ayı sonu itibariyle ticaret borsalarında 148 bin ton kabuklu fındığın işlem gördüğünü belirten Karan, asıl kendilerini hesap, kitap bilmemekle suçlayanların, hesaptan, kitaptan bir haber olduğunu belirtti.
Borsa verilerinde 2018 yılı fındık rekoltesinin 559 bin ton olarak gösterildiğinin altını çizen Karan, 559 bin tondan 148 bin ton çıkarılınca geriye kaç ton fındık kaldığını sordu.
Birilerinin işine geldiği gibi ve kendi çıkarları doğrultu-sunda konuşmayı ve maşalarını konuşturmayı meslek haline getirdiğini hatırlatan Karan, “biz ezbere ve karnımızdan konuşmuyoruz.
Resmi ve reel rakamlarla konuşuyoruz. Bizi hesap, kitap bilmemekle suçlayanlar ellerinden geleni arında koymasın. Ama şunu da çok bilsinler ki, artık sizin algı ve spekülatif söylemlerinize karımız tok” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Karan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 1 Kasım’dan itibaren fındık alımına başladığını hatırlatarak şöyle konuştu;
“Bugüne kadar fındıkla ilgili ne söyledik, ne açıkladıysak hep haklı çıktık. Çünkü biz, Türk fındığı daha fazla değer görsün ve üreticisi kazansın diye çaba harcıyoruz. Bunda rahatsız olanlar oldu, olmaya da devam edecektir. Ama biz sadece ce sadece doğruları söylemeye devam edeceğiz. Biz, oturduğumuz koltuğu işgal etmek, saltanat sürmek için meşgul etmiyoruz. Fındık ve fındık üreticisinin hakkını, hukukunu koruyarak en iyi şekilde temsil etmek için oturuyoruz. Görevimizi lakıyla yaparken de birilerini rahatsız etmeye, oyunlarını bozmaya devam edeceğiz. TMO’nun fındık alım kararının ardından ne dedik, “alım kararı biraz gecikmeli oldu, ihtiyacı olan üreticilerimiz ucuz pahalı ürünü sattı. Ama 2018 ürünün yüzde 70’i duruyor” dedik. Bugünde dediğimizde doğru çıktık. Ekim ayı sonu itibariyle borsa rakamları ortada. Bizi hesap kitap bilmemekle suçlayanlar açsın borsaların resmi verilerine bakısın. Tahmini rekoltenin yüzde kaçı alınıp satılmış ve geride ne kadar fındık kalmış. Eğer matematiğiniz zayıfsa hesap makinası da bizde size hediye olsun.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ